< Articles

The Curse of Oak Island - sammanfattning

The Curse of Oak Island

Då säsong 6 snart är här med nya och spännande fynd, går vi tillbaka till början och presenterar en sammanfattning av allt som hänt hittills.

Säsong 1 (2014)

I första säsongen upptäcker Rick och Marty formationer tillverkade av människor under Oak Island. De hittar kokosnötfiber, som inte har sitt ursprung där, vilket stöder teorin att den berömda Money Pit faktiskt innehåller fällor. De hittar också ett spanskt kopparmynt från 1600-talet, 8 maravedis, en upptäckt som visar vad skatten under Oak Island faktiskt skulle kunna vara.

Säsong 2 (2014-2015)

I säsong 2 hittar bröderna Lagina ett annat mynt, med tempelriddarnas kors, på Oak Island. Under tiden de försöker hitta den ursprungliga platsen för Money Pit upptäcker de något som skulle kunna vara en gömd skattkammare i djupet av borrhål 10-X.

The Curse of Oak Island digging

Säsong 3 (2015-2016)

I säsong 3 når Rick och Marty den gömda kammaren i botten på borrhål 10-X. Vattnet kring Oak Island har visat sig vara fruktsamt. De upptäcker inte bara märkliga triangelformade klippor som pekar mot Money Pit, bröderna hittar också något som skulle kunna vara ett äkta romerskt svärd i vattnet.

Säsong 4 (2016-2017)

I den fjärde säsongen gräver bröderna Lagina äntligen i den berömda Money Pit och hittar föremål från människor, ett 1600-tals metallfäste som antas komma från en skattkista. Under säsongen upptäcker de fler bevis som visar på kopplingen mellan tempelriddarna och Oak Island, i ett träsk hittar de delar av ett förlist spanskt segelfartyg från 1500-talet.

The Curse of Oak Island team

Säsong 5 (2017-2018)

I säsong 5 upptäcker Rick och Marty ett medeltida kors från tempelriddarna, som skulle kunna förändra världshistorien. De hittar också 500 år gammal rhodolit granat, samtidigt som en bit pergament och hundraåriga skelettdelar grävs fram i Money Pit.