Washington

Detta episka dokudrama berättar historien om hur en faderlös ung soldat full av personliga ambitioner blir ledare för män villiga att offra allt för en gemensam sak.

 

Hur en en gång lojal brittisk undersåte reser sig för att slåss mot ett imperium i ett friheten-eller-döden-fälttåg för att skapa en ny nation, och därefter hur – på toppen av sin makt – en segerrik general frivilligt avgår och blir vad kung Georg III kallade ”den störste mannen i världen”.

 

I tron att ha uträttat sin offentliga plikt pensionerar han sig tidigt i avsikten att bedriva jordbruk. Men när den unga nationen hamnar på randen till kollaps kallas han återigen in att leda den och skapar till slut historiens mäktigaste och mest framgångsrika demokrati.

 

Du kanske tror att du kan din George Washington, men det finns mer att veta om denna framstående nationsgrundare än det du lärt dig. Washington putsar bort marmorn för att avslöja mannen i hjärtat av nationen. Du kommer aldrig att se på George Washington, eller grundandet av Amerikas Förenta Stater, på samma sätt igen.