The Curse of Skinwalker Ranch

För första gången får HISTORY unik tillgång till en av de mest hemliga platserna rörande paranormala och UFO-relaterade händelser i världen: Skinwalker Ranch. 

Tillsammans med aldrig tidigare visade bilder från ranchen presenterar serien ett team forskare och experter som genomför en grundlig och noggrann undersökning av denna ökända, 512 tunnland stora egendom i Uinta Basin i amerikanska Utah i ett försök att utreda alla ”vem?”, ”vad?” och ”varför?” bakom över 200 års UFO-observationer, bisarra djurmutationer och paranormala mysterier. Med toppmodern teknik – allt från laserstrålar och markpenetrerande radar till drönartermografi, med mera – använder sig teamet av konkret vetenskap för att göra chockerande upptäckter i en undersökning som går längre och tar större risker än som någonsin tidigare skett på ranchen. 

Sedan början på 50-talet har Skinwalker Ranch och området runt det kallats för ”UFO Alley”, och otaliga anormala händelser och märkliga aktiviteter som ägt rum här har fått global uppmärksamhet i media. Sedan dess har området utgjort platsen för decennielånga studier, vissa i hemlighet finansierade av regeringen. År 1996 köptes marken av miljardären, tillika affärsmannen och UFOentusiasten Robert Bigelow, som använde den för att utföra egna undersökningar på ranchen och dess utomvärldsliga kopplingar – hans resultat avslöjades emellertid aldrig för allmänheten. 

För tre år sedan såldes egendomen till en ny ägare som nu leder detta team i en ny utredning och för första gången i historien låter TV-kameror dokumentera dess chockerande upptäckter.

Avsnitt