The Chop

Under ledning av komikern Lee Mack, TV-presentatören Rick Edwards  och mästersnickaren William Hardie låter The Chop tio av Englands bästa snickare tälja, karva och hugga sig fram till finalen för att kröna Englands snickarmästare.

 

Mästersnickaren William Hardie övervakar byggandet av en spektakulär skogshydda där rummen baseras på olika historiska motiv, exempelvis Lord Nelsons hytt på HMS Victory, en viktoriansk pub, ett sovrum i gotisk stil, en jaktstuga i georgiansk stil samt en Mad men-inspirerad lounge i 60-talsstil. De tävlande ombeds skapa fantastiska föremål och artefakter för att utsmycka rummen medan gästdomare med specialistkompetens om de olika historiska epokerna hjälper Lee, Rick och William att avgöra vem som går vidare till nästa omgång eller inte.

 

Snickarna är et brokigt gäng och de föremål de skapar varierar från det sublima till det rent löjliga – de måste ses för att man ska tro att de existerar. Vid seriens slut får Will sin kompletta hyddhyllning till allt som är möjligt inom snideri, en av de tävlande kröns till Englands främste snickarmästare och föräras en exklusiv utställning på det prestigefyllda William Morris Gallery i London.