River Hunters

River Hunters sammanför den amerikanska YouTubesensationen Beau Ouimette, en flodupptäckare med över 30 års erfarenhet med presentatören och tillika simexperten Rick Edwards och låter dem söka igenom Storbritanniens floder och åar på jakt efter arkeologiska fynd.

 

I River Hunters besöker Rick och flodexperten Beau några av Storbritanniens viktigaste historiska platser där ikoniska händelser och strider har ägt rum, till exempel: de romerska områdena, Rosornas Krig, reformationen och det engelska inbördeskriget. Deras utforskningar av dessa orörda floder och vattenvägar avslöjar skatter från det förgångna som avslöjar hur våra förfäder levde. Duon träffar lokala arkeologer och historiker att utforska olika berättelser och människorna bakom fynden. 

 

Med hjälp av toppmodern teknik, arkivkartor och vittnesmål från perioden utför Beau och Rick de första arkeologiska utgrävningarna under vatten på några av Storbritanniens mest spännande och ikoniska historiska platser, ofta i farliga och strömhärjade vatten.