Lost Relics of the Knights Templar

Nazisternas stöldgods, romerska mynt, vikingartefakter, keltiskt guld och klassiska bilar och motorcyklar värda miljontals pund: det är bara några av alla ovärderliga skatter som regelbundet passerar genom händerna på världens flitigaste (men samtidigt totalt okända) skattletare, Hamilton White och Carl Cookson.

 

Den här gången har de kommit över sin mest sällsynta och värdefulla skatt hittills, en del av tempelriddarordens legendariska skatt. Då ingen betydande tempelriddarartefakt någonsin upptäckts tidigare, skulle det här fyndet kunna skriva om historien. Britternas egen Indiana Jones, Hamilton White, har arbetat bakom kulisserna i mer än 30 år. Nu gör han för första gången entré på den stora scenen tillsammans med affärspartnern, fastighetsmagnaten och multimiljonären Carl Cookson för att avslöja hemligheterna bakom deras framgångsrika skattjägarverksamhet. Med flera betydande korsriddarartefakter i sin ägo – en svart obsidiankalk, ett korsriddarsvärd, ett rituellt libationskärl i alabaster och ett relikskrin i järn – reser duon till olika platser i Europa och Mellanöstern för att spåra relikernas ursprung.

 

Tillsammans med Dan Jones, författaren till boken "The Templars", och lokala historiker, tar Carl och Hamilton reda på mer om tempelriddarnas ceremonier och historia och den betydande roll de olika artefakterna i deras enastående skatt spelat. Duon måste dessutom etablera varje reliks proveniens innan de kan presentera skatterna för världen.

Bonus