Frontiersmen är ett nytt spännande dokudrama, som följer de människor, som korsade USA under åren efter frihetskriget, och som var med om att forma det förlovade landet. Det är en 75 års historisk resa, som återskapar de upptäcksresandes förhållanden. Från att vara kolonister till att bli nybyggare förändrade hur de talade, klädde sig, levde - och de la därmed grunden för moderna amerikaner. 

 

Serien är producerad av Oscarsvinnande Leonardo DiCaprio, och han återskapar ett stycke amerikansk historia, som omfattar bl.a. de ikoniska nybyggarna Daniel Boone, Lewis & Clark, Andrew Jackson, Davy Crocket, Jim Bowie och Kit Carson. Dokumentärserien berättar också om stora personligheter som Washington, Hamilton och Lincoln, som alla var delaktiga i att forma USA. 

 

Denna exklusiva HISTORY-produktion innehåller en mix av autentiskt arkivmaterial, drone-inspelningar, GoPro-inspelningar och dramatiseringar, som visar den personliga och närvarande resan från att vara europé till revolutionär - och till slut de amerikaner, som skapade det moderna USA.