Var världshistoriens två mest kända seriemördare i själva verket en och samma person? Amerikas första seriemördare Herman H. Mudgett var också känd som Dr. H. H. Holmes… men var han också Englands beryktade Jack the Ripper? Reste Holmes till London 1888 och begick de bestialiska morden? 

 

Jack The Ripper hittades aldrig, men morden upphörde plötsligt. Holmes fångades och dömdes till döden i Philadelphia 1896. Men var det Holmes som hängdes i fängelset? Inte bara hans död, utan även hans mordiska handlingar omgärdas av mycket mystik. 

 

Jeff Mudgett, som är advokat och släktning till Holmes, följer de blodiga spåren tillbaka i tiden och försöker att bevisa sambandet mellan Jack the Ripper och Holmes. Tillsammans med CIA-kriminologen Amaryllis Fox och med hjälp av en rad experter letar han igenom historiska data och har fått tillåtelse att öppna Holmes grav och ta dna-prover. Kommer de att kunna bevisa att det faktiskt var Holmes som mottog sitt dödsstraff - och kanske också att han var Jack the Ripper?